Dikey bahçeler estetik ve görselliğinin yanısıra birçok faydalar sunuyor, kişi başına düşen yeşil alan miktarını arttırarak, binaların leed sertifikası almasına katkıda bulunuyor.
Dikey bitkilendirmeler havadaki tozu ve kiri temizlemesi sayesinde ortamın hava kalitesini arttırarak, doğal bir ısı ve ses yalıtımı sağlıyor . Binaların yazın serin, kışın da sıcak olmasını sağlıyor. Daima yeşil kalan bitkiler seçildiğinde ısı kayıpları azalıyor, yeşil duvarlar özellikle kentsel alanlarda binaların aşırı ısınmasını engellemek için çok faydalı. Isı yalıtımı sistemleriyle bina duvarlarında biriken ve buradan tekrar yayılabilen radyasyon, yeşil canlı yüzeyler tarafından çözülebiliyor.
Günümüz dünya mimarisine yeni bir soluk getiren dikey bahçeler, alışılmış peyzaj tasarımlarının aksine yeşile ve estetiğe bürünmek isteyen bütün dikey yüzeylere konumlandırılabilirler. Dikey bahçe, bina cephelerinde, istinat duvarlarında, otellerde, köprülerde, alışveriş merkezlerinde belediyeler ve kamu binalarında, halka açık parklarda dikey zeminler için tasarlanabilen bir sistemdir.
- Dikey bahçe sistemi pek çok dikey bitkilendirme yöntemi ile karşılaştırıldığında bitkinin kök gelişiminin sınırlandırılmaması nedeniyle bitki değişimine ihtiyaç duymaz.
- Hem iç mekan hem de dış mekan koşullarına uygulanabilen dikey bahçe sistemi zengin bitki türü kullanımına olanak sağlar.
- Dikey bahçeye uygulanmış bitkilerin her ihtiyacı sisteme entegre edilmiş çeşitli sistemler ile sağlanır. Böylece dikey bahçe sizin müdahalenize ihtiyaç duymadan yaşamını devam ettirebilir.
- Dikey bahçe sistemindeki bitkiler için uygulamadan sonra, uzman ekip tarafından yapılan periyodik bakım yeterli olacaktır.
- Uzaktan erişim yöntemleri ile dikey bahçenin devamlı kontrolü sağlanır.
- Binaların leed sertfikası almasına katkıda bulunur.
- Dikey bitkilendirmeler havadaki tozu ve kiri temizlemesi sayesinde ortamın hava kalitesini arttırarak, doğal bir ısı ve ses yalıtımı sağlıyor
- Binaların yazın serin, kışın da sıcak olmasını sağlıyor. Daima yeşil kalan bitkiler seçildiğinde ısı kayıpları azalıyor, yeşil duvarlar özellikle kentsel alanlarda binaların aşırı ısınmasını engellemek için çok faydalı. Isı yalıtımı sistemleriyle bina duvarlarında biriken ve buradan tekrar yayılabilen radyasyon, yeşil canlı yüzeyler tarafından çözülebiliyor.